Wszystkim serdecznie polecam odwiedzenie Bazaru, który odbywa się w Browarze Mieszczańskim we Wrocławiu. Już przez samą lokalizację warto pójść tam choć raz. Atmosfera bardzo sympatyczna, wiele się dzieje, pełno stoisk z pysznymi wyrobami. Można skosztować różnych smakołyków, zobaczyć pokazy szefów kuchni, porozmawiać z ciekawymi ludźmi. W ofercie jest przede wszystkim żywność ekologiczna, zdrowa, zagraniczna, wegetariańska i wegańska, ale dla smakoszy mięsa też niczego nie zabraknie. Bardzo serdecznie polecam.
Mobilna kawiarnia oraz stoisko z pysznymi domowymi, ekologicznymi potrawami. Bazarowy kot - wg. małej dziewczynki ma na imię Tosia. |
Moje dzisiejsze zdobycze to przyprawy/ zioła: zioła prowansalskie, pokrzywa, kwiat lipy i czarnuszka. Kupiłam też syrop z kwiatu bzu czarnego (Eko Ar) - ponoć bardzo przydatny podczas infekcji górnych dróg oddechowych. W smaku przyjemny, słodki niczym miód. Zapoznałam się także z kuchnią Mana, która oferuje dania z warzyw i owoców sezonowych dla wegetarian i dla wegan. Skusiłam się na pastę z czerwonej soczewicy i dyni, pyszna, chyba muszę zgłębić tajniki past warzywnych.
Zdjęć wewnątrz nie robię ze względu na ogromny tłok - tym bardziej polecam wybrać się tam osobiście.
Po prawej u góry czarnuszka, od lewej na dole: pokrzywa, zioła prowansalskie, kwiat lipy. |
Syrop z kwiatu bzu czarnego i pasta z czerwonej soczewicy z dynią - mniam. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz