sobota, 30 listopada 2013

Salsa awokado

Ze względu na okoliczności pokusiłam się na zrobienie salsy z awokado do podania z nachosami. Nie byłam przekonana jeszcze tuż po zrobieniu, ale gdy się "przegryzła" w lodówce zmieniłam zdanie. Salsa uzyskała również aprobatę kilku osób, więc jednak jest godna polecenia. Prosta w przyrządzeniu i smaczna. Przepis pochodzi ze strony Gotujmy.pl od użytkownika KRISTOFE. 


Składniki:
  • 1 awokado (dojrzałe)
  • limonka
  • 1 mała szalotka lub cebula czerwona
  • oliwa z oliwek
  • sól
Wykonanie:
  1. Obieramy awokado, przekrawamy na pół i  usuwamy pestkę.  Następnie kroimy na małe kawałki.
  2. Awokado rozcieramy z jedną łyżką soku z limonki, dodając odrobinę soli do smaku oraz łyżeczkę oliwy. (Ja ucierałam blenderem, bo miałam mniej dojrzały owoc).
  3. Cebulkę drobno siekamy i dodajemy do awokado, mieszamy. Odstawiamy do schłodzenia. 
  4. Gotowe, smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz