Ze względu na okoliczności pokusiłam się na zrobienie salsy z awokado do podania z nachosami. Nie byłam przekonana jeszcze tuż po zrobieniu, ale gdy się "przegryzła" w lodówce zmieniłam zdanie. Salsa uzyskała również aprobatę kilku osób, więc jednak jest godna polecenia. Prosta w przyrządzeniu i smaczna. Przepis pochodzi ze strony Gotujmy.pl od użytkownika KRISTOFE.
Składniki:
- 1 awokado (dojrzałe)
- limonka
- 1 mała szalotka lub cebula czerwona
- oliwa z oliwek
- sól
Wykonanie:
- Obieramy awokado, przekrawamy na pół i usuwamy pestkę. Następnie kroimy na małe kawałki.
- Awokado rozcieramy z jedną łyżką soku z limonki, dodając odrobinę soli do smaku oraz łyżeczkę oliwy. (Ja ucierałam blenderem, bo miałam mniej dojrzały owoc).
- Cebulkę drobno siekamy i dodajemy do awokado, mieszamy. Odstawiamy do schłodzenia.
- Gotowe, smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz