Pozostając przy meksykańskich klimatach postanowiłam zrobić na deser brownie z chilli i pomarańczą. Czekolada i pikantność pasują do Meksyku. Przepis na brownie znajdziecie tutaj Brownie z miętą. Należy jedynie zastąpić miętę ostrą papryką i pomarańczą.
Forma brownie jest trochę inna niż zwykle, bo upiekłam je w tortownicy. Warunki techniczne nie pozwoliły na normalną blachę, dlatego ciasto rozdzieliłam na dwie porcje i muszę przyznać, że odpowiada mi ta okrąglejsza forma.
Uwagi do wykonania:
- Do roztopionej czekolady dodajemy ok 2 łyżeczki chilli ( proponuję dodawać stopniowo i próbować).
- Ścieramy skórkę z jednej pomarańczy (wcześniej sparzonej) i wyciskamy łyżkę soku z tej pomarańczy. Dodajemy do czekolady, mieszamy.
- Reszta postępowania zgodna z przepisem.
- Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz