niedziela, 1 grudnia 2013

Brownie z chilli i pomarańczą

Pozostając przy meksykańskich klimatach postanowiłam zrobić na deser brownie z chilli i pomarańczą. Czekolada i pikantność pasują do Meksyku. Przepis na brownie znajdziecie tutaj Brownie z miętą. Należy jedynie zastąpić miętę ostrą papryką i pomarańczą.
Forma brownie jest trochę inna niż zwykle, bo upiekłam je w tortownicy. Warunki techniczne nie pozwoliły na normalną blachę, dlatego ciasto rozdzieliłam na dwie porcje i muszę przyznać, że odpowiada mi ta okrąglejsza forma. 
 

Uwagi do wykonania:
  1. Do roztopionej czekolady dodajemy ok 2 łyżeczki chilli ( proponuję dodawać stopniowo i próbować).
  2. Ścieramy skórkę z jednej pomarańczy (wcześniej sparzonej) i wyciskamy łyżkę soku z tej pomarańczy. Dodajemy do czekolady, mieszamy.
  3. Reszta postępowania zgodna z przepisem. 
  4. Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz