Piękna pogoda chwilowo nas opuściła, więc trzeba w jakiś sposób przywołać słońce, choćby smakiem. Dlatego wykorzystałam zalegające w lodówce truskawki. Ich pierwotne przeznaczenie było inne, ale niestety nie wyszło. Sałatka jest łatwa w przyrządzeniu oraz z prostych składników. Podstawą są truskawki i banany. Razem tworzą dobry duet.
Składniki (dla jednej osoby):
- 5 truskawek (dużych)
- 1 banan
- 1 łyżka soku z limonki lub z cytryny
- 1 kostka czekolady (gorzkiej lub mlecznej wg. uznania)
- kilka listków świeżej mięty (opcjonalnie)
Wykonanie:
- Truskawki oczyszczamy i kroimy, banana również.
- Owoce polewamy sokiem cytrusowym i posypujemy startą czekoladą oraz rozdrobnioną miętą.
- Gotowe, smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz